아드리아나
jump to the top

Friday, 16 December 2016 // December 16, 2016



Assalamualaikum hye. Sepanjang aku buat blog aku tak pernah lagi buat entry perkenalkan diri aku sebab dulu fikir biar nak jadi unknown je tapi kalau dah pos pasal kawan kawan semua last last orang tahu jugak pemilik dia siapa betul tak? Haha okay, nama aku Nurdiana Hanina Adriana Bt Azhar. Berumur 15 (16 soon). Lahir pada 27 Julai haha. Nothing special pasal aku, aku just seketul potato tu je. Aku ada instagram dan twitter plus aku bukan dak dak wechat eh tiba tiba pulak hahahaha. Okay, aku menceburi bidang blog ni sejak sekolah rendah lagi hm time darjah lima so kira aku dah 5 tahun dengan blog ni segala onak duri kami dah tempuhi dalam tempoh 5 tahun ni. Actually aku ada pos macam macam kat blog ni tapi tu lah aku dah delete semua sebab kau tahu je lah kan, bahasa time sekolah rendah macam mana ya Allah memalukan! So aku buat keputusan delete and tinggalkan semua tutorial je. Oh ya! kalau korang nak tengok tutorial yang aku buat, korang kene on guna laptop hm tak kesah lah apa apa janji bukan guna phone kalau tak korang tak boleh bukak tutorial tu. Dekat blog aku ni ada 6 bahagian (if korang bukak bukan guna phone korang boleh tengok)  Diary, Me, Tutorial, Links, Refresh and My bussiness. So korang boleh tekan yang line warna warni kat atas tu untuk bukak. Kalau tutorial, aku ada lah ajar sikit sikit macam mana nak edit blog dan sebagainya. Kalau my business pulak, korang boleh lah tengok business apa yang aku buat. Actually aku ada dua business. First, chocojar. Maybe orang akan lebih paham kalau aku cakap chocolate jar haaa. Chocojar aku 100% homemade haha so jangan risau tak de racun dan sebagainya. Masa first aku jual chocojar ni semua tanya "Adriana, kau buat ke?!" Aku was like kenapa? Aku ni tak cukup keperempuanan ke sampai semua tak percaya aku buat benda tu hahaha okay tu aku saja nak share sikit. Back to business, chocojar aku ni rm8 je (PROMOTION) Kalau kat tempat lain harga memang mahal weh aku tak tipu, rm14 rm15 macam tu so rm8 tu harga kasih sayang aku bagi. Next, business aku yang kedua is makeup! Aku jual makeup hm biasalah lipstick, eyeshadow, highlighter dan sebagainya. So kalau korang nak tahu lebih lanjut boleh bukak bahagian my business kat blog aku ni. Okay! Satu fact pasal aku is aku ni kpoppers tau so kalau kat twitter ke instagram ke aku mesti ada post or tweet about kpop haha. Hm, masa aku form 1 and form 2 aku tak berapa active berblogging sebab time tu laptop rosak, phone pulak menyedihkan time tu so aku terpaksa lah biar kan blog ni berhabuk. But sekarang ni alhamdulillah, phone dah okay sikit so boleh terus update guna phone je hehe. I think that's all sedikit sebanyak yang aku boleh share dekat korang. Btw my next entry insyaAllah aku akan buat review satu produk ni. Kalau nak tahu, korang kene tunggu lah k sebab aku akan post entry tu maybe in this week or next week. Okay Assalamualaikum. Much love ✨

-------------